Åsa Wahl

  • St. Nicolas Montessoripedagog sedan 1998 och 
  • Småbarnspedagog (Camilla Carlberg) 2003 

Jag har arbetat som Montessoripedagog i över 20 år, de flesta åren på Gunghästen, då jag var med från starten 1996 när Gunghästen startade. 

När jag första gången kom i kontakt med Montessoripedagogiken 1995, kände jag direkt att det var detta jag skulle göra, att arbeta med barn utifrån Montessoripedagogiken. Jag brinner för Maria Montessoris tro på barnet och tankar om hur vi skapar den bästa miljön och möjligheter för att få barnet att utvecklas på alla olika plan, individuellt. Hon var en kvinna före sin tid, som kämpade för fred och mångfald, mer aktuellt nu än någonsin, vilket känns väldigt spännande att utveckla som pedagog på Gunghästen. Jag vill att alla barn ska känna sig trygga och sedda, att få vara den de är och växa genom respekt, en tro på dem och självständighet. 

På Zebran, som är den avdelning jag arbetar på vägleder jag gärna barnen i alla olika ämnen, just nu yoga, avslappning, känsloarbete men även inom matematik och språk. Att vara montessoripedagog handlar för mig om att ligga steget före, att våga vara öppen, att hålla mig i bakgrunden när barnen inte behöver mig och att ständigt vilja utvecklas som pedagog. 

Jag är utbildad yogalärare, mindfullnessinstruktör och advocate för eteriska oljor och arbetar med detta i olika sammanhang på min Yogastudio, vilket gör att jag är på Zebran 3 dagar i veckan. 

Montessoriförskolan Gunghästen • Flädiekyrkväg 3 • 237 91 Bjärred • tfn 046 24 77 80